Brottmål

Läs ytterligare utdrag från utredningen om stöldkuppen mot Handelsbanken i Älvsbyn

Tre sedan tidigare brottsbelastade män kunde gripas och fällas för stöldkuppen som begicks mot Handelsbanken i Älvsbyn för drygt tolv år sedan. Här kan du läsa utdrag från den flera hundra sidor långa polisutredningen.

Vi har tidigare publicerat den mycket kortfattade anmälan som upprättades när polisen blev varse om brottet mot banken. Här följer ytterligare utdrag från förundersökningen som kan ge en inblick i polisarbetet, brottet och gärningsmännen.

Filmer från bankens övervakningskameror inhämtades, granskades och analyserades. Detta avsnitt i förundersökningen med stillbilder (länk) omfattar 18 sidor.

En högst koncentrerad händelserapport (länk) på en (1) sida ingick i materialet.

I samband med att två av gärningsmännen greps kastade en av dem ifrån sig en ryggsäck som visade sig innehålla kontanter från kuppen. Polisen gjorde senare en sammanställning av de beslagtagna kontanterna och en promemoria kring detta upprättades. Tjänsteanteckningen med tillhörande bilaga (länk) omfattar fyra sidor.

Dagen efter brottet fick två polisassistenter i uppgift att göra eftersök med hund i omgivningarna där två av gärningsmännen kunde gripas. En tjänsteanteckning om detta (länk) på en (1) sida finns i förundersökningsprotokollet.

ARTIKELN UPPDATERAS FORTLÖPANDE MED YTTERLIGARE UTDRAG

Polisens diarienummer på ärendet är 2500-K22635-09.

Läs också:
Läs polisanmälan om stöldkuppen mot Handelsbanken i Älvsbyn 2009

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *