Kriminalhistoria Media

Hotellmordet i ljuddokumentär på Spotify

Det över 25 år gamla och olösta mordet på Wisby Hotell fortsätter att speglas i mediala sammanhang. Den senaste redogörelsen och uppdateringen om fallet är ett avsnitt i Spotifys exklusiva podcastserie om true crime.

Det är ingen underdrift att påstå att mordet på Kristina Olofsson, 46, förekommit flitigt i media sedan det begicks för drygt 25 år sedan. Mängder av artiklar har skrivits om brottet och utredningen, både lokalt och i riksmedia. ”Efterlyst” har haft upp ärendet vid några tillfällen och mordet ingick i första säsongen av ”Cold Case Sverige” som sändes 2005. Mordfallet avhandlades också i en bok om gotländska brott som utkom för några år sedan.

Nu finns dessutom hotellmordet förevigat i en ljuddokumentär som ingår i streamingtjänsten Spotifys exklusiva podcastserie om true crime. Det aktuella avsnittet är nästan 43 minuter långt och släpptes den 23 mars.

Avsnittet syftar inte till att lägga fram någon ny revolutionerande teori om mordet, det kan snarare sägas vara en relativt grundlig genomgång av fallet. Ett flertal personer med koppling till ärendet intervjuas, bland annat Leif G.W. Persson.

En av de uppgifter som framkommer i ljuddokumentären och som kan sägas vara anmärkningsvärd är det faktum att dåvarande hotellchefen Gun Vidgren inte säger sig ha blivit förhörd alls av polisens utredare. Gun Vidgren förklarar att hon hade en teori om vem gärningsmannen kunde vara, ett tips som hon förmedlade till Leif G.W. Persson – men inte till polisen.

I avsnittet tar man också upp det påstådda DNA-spåret från brottsplatsen och hur det kan tänkas bidra till att lösa brottet.

Läs också:
25 år sedan mordet på Wisby Hotell
Stockholmspolisens cold case-grupp hoppas bringa klarhet i hotellmordet
22 år sedan Kristina, 46, slogs ihjäl på hotellet
Kristina, 46, slogs ihjäl på sin arbetsplats – läs polisens anmälan om hotellmordet här
Hotellmordet fortfarande olöst efter 20 år

One Reply to “Hotellmordet i ljuddokumentär på Spotify

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *