Brottmål

Läs polisanmälan om stöldkuppen mot Handelsbanken i Älvsbyn 2009

Det blev minst sagt dramatiskt för personalen på Handelsbanken i norrbottniska Älvsbyn den 5 oktober 2009. Tre maskerade gärningsmän genomförde nämligen en planerad kupp mot banken – mitt under kontorstid. Bytet uppgick till flera miljoner. Gärningsmännens tid i frihet blev dock begränsad då de kunde identifieras och lagföras för brottet. Här kan du ta del av den polisanmälan som upprättades.

Polisanmälan är inte särskilt utförlig ur ett informationshänseende. Av denna framgår dock att larmet till polisen inkom 09:31. Samma dag fattade en kriminalkommissarie beslut om att inleda förundersökning i ärendet.

Inledningsvis utreddes brottet mot banken som ett rån, en rubricering som kvarstod när åtalet senare väcktes. Tingsrätten ansåg dock att de tre männen skulle dömas för grov stöld.

Läs eller ladda ned polisanmälan genom att följa denna länk.

Ytterligare utdrag från förundersökningsprotokollet kommer tillgängliggöras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *