Brottmål

Två åtalas för styckmord i Karlskrona

I juli förra året anmäldes en 57-årig man försvunnen från sitt hem i Karlskrona. Han hittades sedermera bragd om livet – kroppen hade dessutom styckats. Nu åtalas en 22-årig man och en 23-årig kvinna för mord och brott mot griftefrid.

Enligt åtalet som lämnades in idag har de båda misstänkta tillsammans och i samförstånd begått mordet genom att upprepade gånger slå 57-åringen i huvudet med en skiftnyckel. Mordet begicks i offrets bostad och var planerat.

Det främsta motivet till mordet har varit att de båda velat bo kvar i 57-åringens bostad, enligt åklagaren.

De båda åtalade har erkänt inblandning i gärningarna.

Rättegången inleds 17 maj enligt preliminära planer.

Blekinge tingsrätts målnummer är B 2028-20.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *