Brottmål

Domen om dubbelmordet i Linköping överklagades inte – läs dagboksbladet

I oktober dömdes 37-årige Daniel Nyqvist för det uppmärksammade dubbelmordet i Linköping – som begicks för 16 år sedan. Ingen av parterna valde att överklaga tingsrättens dom, enligt dagboksbladet i målet.

Jakten på gärningsmannen bakom dubbelmordet i Linköping pågick i närmare 16 år, men till slut kunde Daniel Nyqvist, 37, gripas efter att en släktforskare blivit involverad i fallet.

När 37-åringen förhördes om dubbelmordet valde han också att erkänna sig skyldig till att ha berövat åttaårige Mohamad Ammouri livet på Åsgatan i Linköping. Vid samma tillfälle knivmördade han Anna-Lena Svenson, 56.

Åtal kunde till slut väckas och under rättegången gjorde försvaret gällande att gärningarna skulle rubriceras som dråp, något som domstolen inte höll med om. Tingsrätten fällde Daniel Nyqvist för två fall av mord och bestämde påföljden till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

I samband med att Linköpings tingsrätts dom vann laga kraft överlämnade Kriminalvården honom till en rättspsykiatrisk vårdklinik. En förvaltningsdomstol kommer i framtiden att fatta beslut om Daniel Nyqvist någon gång ska skrivas ut från den rättspsykiatriska vården.

Läs eller ladda ned en kopia av dagboksbladet via denna länk.

Dagboksbladet innehåller förvisso personuppgifter men anhöriga i ärendet har självmant uttalat sig i media, varför vi väljer att publicera handlingen.

Linköpings tingsrätts målnummer är B 2426-20.

Läs också:
Rättspsykiatrisk vård för dubbelmordet i Linköping
Daniel Nyqvist, 37, inför rätta för dubbelmordet i Linköping – läs Frivårdens personutredning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *