Skadeståndsärenden

Satt häktad för dubbelmord – får skadestånd

Ett äldre par hittades döda i sitt hem i skånska Arlöv förra året. En idag 77-årig man greps och satt frihetsberövad i flera månader, misstänkt för dubbelmord. Den misstänkte frigavs dock och efter att åklagaren avfört honom från förundersökningen får han nu skadestånd av Justitiekanslern.

Dubbelmordet på Tågvirkesgatan i Arlöv begicks den 6 oktober 2019 och det var personal från hemtjänsten som gjorde den fasansfulla upptäckten av det äldre paret. Polisens spanings- och utredningsarbete ledde fram till att en äldre man, med koppling till paret, kom att bli misstänkt för dådet.

Den misstänkte dubbelmördaren – som nekade till brott – fick spendera ett flertal månader i häktet. Han frigavs dock och i mitten av maj fattade ansvarig åklagare beslut om att avföra den 77-årige mannen från utredningen om dubbelmordet.

Fick skadestånd
Mannen vände sig till Justitiekanslern och krävde skadestånd för tiden som frihetsberövad. Myndigheten beslutade att han skulle erhålla 125 000 kronor i skadestånd för det lidande som frihetsberövandet inneburit för honom. Förutom detta belopp beslutades det även att han skulle få ersättning för sina ombudskostnader i skadeståndsärendet, 1 755 kronor.

Justitiekanslerns diarienummer på skadeståndsärendet är 3480-20-4.1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *