Aktuella händelser Brottmål

Daniel Nyqvist, 37, inför rätta för dubbelmordet i Linköping – läs Frivårdens personutredning

Den 19 oktober 2004 berövades åttaårige Mohamad Ammouri livet på Åsgatan i Linköping. Han höggs till döds med flertalet knivhugg. Även 56-åriga Anna-Lena Svenson föll offer för samme gärningsman. Rättegången pågår mot den man, 37-årige Daniel Nyqvist, som står åtalad för morden.

Den åtalade har erkänt att han uppsåtligen berövat pojken och kvinnan livet och förklarat sina gärningar med att han känt ett tvång att döda. Rättegången är planerad att pågå i tre dagar och ser av allt att döma ut att sluta med att den tilltalade kommer dömas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Massiv utredning
Utredningen av det brutala dubbelmordet i Linköping som skedde i oktober 2004 är en av de största brottsutredningarna i Sverige i modern tid. Trots att tusentals och åter tusentals personer har förhörts skulle det dröja närmare 16 år innan genombrottet i utredningen kom.

Läs personutredningen
För att klarlägga och utreda den misstänkte dubbelmördarens sociala situation har man låtit honom genomgå en personutredning inom ramen för Kriminalvårdens frivårdsenhet.

Yttrandet innehåller integritetskänsliga uppgifter. Vi gör dock bedömningen att allmänintresset är så pass stort att det motiverar en publicering av handlingen i dess helhet. Härtill kommer det faktum att Daniel Nyqvist erkänt sig skyldig till brott.

Läs eller ladda hem handlingen genom att följa denna länk.

I samband med att åtalet väcktes valde rättstjänsten Lexbase att publicera stämningsansökan i målet samt förundersökningsprotokollet med tillhörande bilagor.

Linköpings tingsrätts målnummer är B 2426-20.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *