Kriminalhistoria Media

”Efterlyst” tog upp Carl Erik Björkegrens försvinnande

26 år. Så länge har den kände finansmannen Carl Erik Björkegren varit försvunnen. I torsdags tog ”Efterlyst” upp fallet varvid nya uppgifter om vad som ska ha hänt presenterades.

Finansmannen och investeraren Carl Erik Björkegren försvann under mystiska omständigheter från sin villa i Viken utanför Helsingborg sommaren 1994.

Vid tidpunkten för sitt försvinnande var Carl Erik Björkegren 73 år och det sista bekräftade livstecknet från honom är på eftermiddagen den 1 juni. Vid det tillfället talade han i telefon med en anhörig. Dagen därpå hade finansmannen ett inbokat möte – som han aldrig dök upp på.

Genom åren har det figurerat många teorier om vad som hände den försvunne finansmannen. En av dem som säger sig ha uppgifter om fallet är journalisten Elisabeth Höglund. Förra månaden publicerades ett inlägg om fallet på hennes blogg som hon hänvisar till som ”fakta”.

I blogginlägget står det att affärsbekanta, eller möjligtvis anlitade torpeder, ligger bakom mordet på 73-åringen. Motivet ska ha varit att vissa personer känt sig lurade på pengar av finansmannen

Enligt de nya uppgifterna är det alltså flera personer som är inblandade i Carl Erik Björkegrens död. Kroppen sägs vara dumpad i Nynäshamn, närmare bestämt i Landfjärden. En helikopter användes för att göra sig av med kroppen, enligt den kvinnliga journalisten.

Den pensionerade Skånepolisen Börje Sjöholm var ett tag spaningsledare i ärendet och han ställer sig tveksam till vissa av de nya uppgifterna som Elisabeth Höglund förmedlar.

– För mig låter det föga sannolikt, säger han i programmet apropå den påstådda dumpningen av kroppen.

Att finansmannen verkligen blev utsatt för ett brott den där ödesdigra sommaren tvivlar han dock inte på.

– Jag är tämligen övertygad om att han blev mördad, säger den pensionerade polisutredaren och tillägger att det enligt hans uppfattning hände på kvällen den 1 juni eller under natten mot den 2 juni.

Försvinnandet är rubricerat som mord och ärendet handläggs av Skånepolisens kalla fall-grupp. Polisens diarienummer är 1200-K9457-94.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *