Brottmål

Ströp sin älskare till döds – döms till fängelse

En 28-årig man av utländsk härkomst döms för mord sedan han överbevisats om att ha strypt sin älskare till döds i Visby. Påföljden bestäms till fängelse i 16 år. Efter straffet ska mannen utvisas från Sverige.

Mordet i den socialt utsatta stadsdelen Gråbo i Visby begicks den 22 januari i år i offrets lägenhet. Mannen var fasttejpad i sin säng och strypt till döds med ett snöre.

Inledningsvis fanns det ingen misstänkt men efter visst spanings- och utredningsarbete kunde 28-åringen gripas såsom skäligen misstänkt för gärningen. Bevisläget stärktes och genom polisens utredningsarbete visade det sig att 28-åringen och offret hade en sexuell relation.

Vice chefsåklagare Susanne Wihlborg, kunde till slut, väckta åtal för mord.

28-åringen nekade till en början att över huvud taget ha varit i offrets lägenhet vid tiden för brottet, men under huvudförhandlingen lämnade han en berättelse som gick ut på att dödsfallet var en olyckshändelse.

Gotlands tingsrätt menar dock att 28-åringen ska dömas för mord. Den tilltalades berättelse anses vara motbevisad och domstolen är övertygad om att han haft uppsåt till det dödliga våldet.

Påföljden bestäms till fängelse i 16 år. Förutom fängelsestraffet ska 28-åringen utvisas från Sverige på livstid.

I väntan på att domen vinner laga kraft kommer 28-åringen att kvarbli i häktet.

Läs också:
Stärkta misstankar mot mordmisstänkt 28-åring
28-åring begärs häktad för Visbymord
Man anhållen för mord i Visby

Gotlands tingsrätts målnummer är B 86-20.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *