Brottmål

Stärkta misstankar mot mordmisstänkt 28-åring

En 28-åring kunde gripas några dagar efter att det förmodade mordet i Visby uppdagats förra månaden. Nu har den misstänkte omhäktats av tingsrätten – på den högre misstankegraden.

Polisutredningen av mordet i den socialt utsatta stadsdelen Gråbo i Visby går successivt framåt. Så kan man tolka den senaste tidens utveckling i ärendet.

Det var den 23 januari som en avliden man anträffades i en lägenhet på Allégatan. Redan dygnet därpå anhölls en 28-årig man i sin frånvaro, varefter polisen kunde gripa honom följande dag.

Inledningsvis var misstankarna mot mannen förhållandevis svaga, varför han endast begärdes häktad såsom skäligen misstänkt, den svagare misstankegraden.

Stärkta misstankar
Den senaste tidens utredning har dock gett resultat. I måndags anmälde vice chefsåklagaren Susanne Wihlborg att misstankarna mot mannen stärkts och att han nu ansågs som misstänkt för mord på sannolika skäl, det vill säga den högre misstankegraden.

Vad det är som gjort att mordmisstankarna stärkts vill åklagaren av naturliga skäl inte gå in på. Utredningen omfattas av förundersökningssekretess och Susanne Wihlborg anser att den är så känslig att hon begärde yppandeförbud vid tisdagens häktningsförhandling, något som rättens ordförande också beviljade.

Förnekar brott
Även om utredningen omgärdas av stark sekretess är det emellertid klarlagt att 28-åringen förnekar att han gjort sig skyldig till brott.

Den mordmisstänkte mannen har invandrat till Sverige och betecknas som ”statslös” enligt ett dokument. Vid gårdagens häktningsförhandling hade 28-åringen hjälp av tolk.

Åtal ska vara väckt senast 3 mars, men det är högst troligt att utredningen kommer pågå i flera månader till.

Läs också:
28-åring begärs häktad för Visbymord
Man anhållen för mord i Visby

Gotlands tingsrätts målnummer är B 86-20.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *