Aktuella händelser Brottmål

28-åring begärs häktad för Visbymord

Utredningen av det förmodade mordet i Visby fortsätter. Idag begärde åklagaren en 28-årig man häktad såsom skäligen misstänkt för dådet.

Det misstänkta mordet i den socialt utsatta stadsdelen Gråbo i Visby uppdagades förra veckan när en avliden man anträffades i en lägenhet på Allégatan. Även om det inte är bekräftat tyder omständigheterna på att det är lägenhetsinnehavaren, en 33-åring, som berövats livet.

Efter visst utrednings- och spaningsarbete kunde en 28-årig man gripas misstänkt för mordet i lördags. Efter att ha suttit anhållen i några dygn anser vice chefsåklagare Susanne Wihlborg nu att mannen ska häktad såsom skäligen misstänkt för mord, det vill säga på den lägre misstankegraden.

28-åringen har invandrarbakgrund och betecknas som ”statslös” enligt häktningsframställan. Han anses dock inte vara i behov av tolk, enligt dokumentet. Det är oklart hur mannen ställer sig till brottsanklagelserna men det faktum att bevisläget anses förhållandevis svagt talar för att 28-åringen inte erkänt sig skyldig till mord.

Den mordmisstänkte mannen förvaras för närvarande i arresten hos Visbypolisen.

Gotlands tingsrätts målnummer är B 86-20.

Läs också:
Man anhållen för mord i Visby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *