Aktuella händelser

Man anhållen för mord i Visby

En man blev av allt att döma berövad livet i Visby under veckan. Efter några dagars utrednings- och spaningsarbete har polisen nu kunnat gripa en misstänkt gärningsman för dådet.

Det var i torsdags som en avliden man anträffades i en lägenhet på Allégatan i stadsdelen Gråbo i Visby. Larmet till polisen inkom 01:41 och omständigheterna på platsen gjorde att en förundersökning om mord inleddes. Sedvanliga utredningsåtgärder såsom dörrknackning och brottsplatsundersökning genomfördes.

Man i 30-årsåldern frihetsberövad
Någon misstänkt gärningsman kunde dock inte gripas till en början. Genombrottet i utredningen kan dock ha kommit idag. En man i 30-årsåldern greps nämligen under lördagsmorgonen. Han sitter just nu anhållen såsom skäligen misstänkt för mord. Polisen har gått ut med att själva gripandet skedde under ”odramatiska former”.

Det är oklart vem den mordmisstänkte mannen är samt hur han ställer sig till brottsmisstanken. På diskussionsforumet Flashback förekommer spekulationer om att den frihetsberövade mannen skulle kunna vara innehavaren av den lägenhet där den avlidne mannen anträffades.

Enligt polisens senaste informationsuppdatering om ärendet finns man på plats i Gråbo för trygghetsskapande åtgärder samt för att ta emot upplysningar från allmänheten. Den som anser sig ha intressanta uppgifter att lämna kan också kontakta polisen på telefonnummer 010-56 496 81.

Ovanligt med dödligt våld
På 90-talet inträffade ett antal våldsdåd med dödlig utgång på Gotland. Under 2000-talet har den brottstypen dock varit betydligt mer sällsynt.

Det senaste bekräftade fallet av dödligt våld på Gotland skedde på en nyårsafton för elva år sedan. Gärningsmannen vid det mordet har avtjänat sitt straff och har sedan dess dömts för nya brott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *