Media

Klart med ny säsong av ”true crime”-podcast

Den svenska ”true crime”-podden ”Olöst” hade premiär på Spotify i november och under ett halvdussin avsnitt har vi fått följa journalisterna Arvid Hallberg och Eva-Lisa Wallins berättelse och genomgång om de brutala ”porrmorden” som skakade Stockholm för 30 år sedan. Serien har av allt att döma mottagits väl av publiken och nu står det klart att det kommer bli en andra säsong.

”Olöst” är en del av Spotifys lansering av eget material på podcast-marknaden och går ut på att belysa äldre kriminalfall.

Avslöjar detaljer om nästa säsong
För ett tag sedan hade de involverade journalisterna en livesänd frågestund på Facebook där lyssnare kunde ställa frågor till de båda om deras arbete med podden och annat relaterat.

En av frågorna handlade om vilket fall duon ska jobba med just nu, sannolikt ställd med anledning av att första säsongen fullbordats. På detta svarade Arvid Hallberg och Eva-Lisa Wallin att näst på tur står den spektakulära konstkuppen mot Moderna Museet i Stockholm 1993. Säsongen ska tydligen bära titeln ”Konstkuppen”. Fallet betraktas fortfarande som ouppklarat då alla stulna konstverk inte återfunnits.

Fortsättning av ”porrmorden”?
Duon avslöjade i Facebook-sändningen att det finns planer på ett sjunde avsnitt om porrmorden, men att det än så länge är oklart huruvida det kommer bli verklighet.

När exakt den kommande säsongen av ”Olöst” har premiär är i skrivande stund oklart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *