Brottmål

23-åring häktad för mord i Piteå

Förra helgen blev en 25 år gammal man berövad livet i Piteå i samband med en fest i en lägenhet. En 23-åring häktades tidigare under veckan som på sannolika skäl misstänkt för mordet.

Det var under natten till förra söndagen som händelsen ägde rum. 25-åringen tillfogades allvarliga knivskador och omhändertogs för sjukvård. Under söndagsförmiddagen avled han emellertid av sina skador.

Den misstänkte gärningsmannen är 23 år gammal och av thailändsk härkomst. Enligt belastningsregisterutdraget i målet är han inte tidigare straffad för våldsbrott. Offret kom även han från Thailand.

Greps snabbt
Brottet ska enligt åklagaren ha begåtts vid 02:15-tiden i bostadsområdet Durrnäs i Piteå. Gripandet av den misstänkte skedde omkring fem minuter senare. Senare under morgonen tog en åklagare beslut om anhållande och efter ytterligare några dagar begärdes 23-åringen häktad.

Förnekar brott
Det framgår av häktningsprotokollet att den mordmisstänkte mannen förnekar brott. Han medgav dock häktningsyrkandet. 23-åringen hade heller inget emot att åläggas restriktioner.

Luleå tingsrätt beslutade att 23-åringen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord. Åtalet ska enligt häktningsprotokollet vara väckt senast den 6 november. Sannolikt kommer det krävas längre tid än så innan polis och åklagare är färdiga med utredningen om mordfallet.

Luleå tingsrätts målnummer är B 2804-19.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *