Aktuella händelser

Flera frihetsberövade i utredning om dubbelmord

Två personer sköts till döds utanför Stockholm förra veckan. Nu sitter flera personer frihetsberövade misstänkta för inblandning i dådet.

Det var för en vecka sedan som två män sköts till döds under natten till den 21 februari i Upplands-Bro, nordväst om Stockholm.

Lokalsamhället skakades av skottdådet eftersom männen sköts till döds i närheten av en skola samt en förskola.

En större polisinsats inleddes och inledningsvis blev en person misstänkt för dubbelmordet men försattes senare på fri fot.

Polisen har arbetat intensivt med förundersökningen om dödsskjutningen och nu har ytterliga framsteg gjorts i utredningen. Natten till idag, torsdag 28 februari, kunde två personer gripas som misstänkta för dubbelmordet, skriver polisen på sin webbplats. De mordmisstänkta blev senare anhållna.

I samband med gripandet av de två personerna kunde ytterligare två personer gripas misstänkta för skyddande av brottsling alternativt grovt skyddande av brottsling.

Polisen nämner inte vilken misstankegrad det rör sig om i det aktuella fallet. Sedan tidigare fanns en person frihetsberövad misstänkt för just skyddande av brottsling.

Skottlossningar på öppen gata och dödsskjutningar är en brottstyp som ökar i Sverige. Allt fler skottdåd i Stockholmsområdet sker på allmänna platser, enligt en artikel som SVT publicerat idag.

Läs också:
En anhållen för dödsskjutning utanför Stockholm – två döda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *