Aktuella händelser

En anhållen för dödsskjutning utanför Stockholm – två döda

Två personer sköts ihjäl i Upplands-Bro utanför Stockholm under natten till idag. En person greps på platsen och är misstänkt för morden.

24 minuter efter midnatt – natten till idag – inkom larm till polisen om skottdådet som ägde rum i Bro, mellan Stockholm och Enköping. Inledningsvis fanns det ingen adress att gå efter, varför polisen fick leta i området.

Till en början anträffades endast ett offer men i nära anslutning till första platsen hittades ytterligare en person – avliden. En anmälan om dubbelmord är således upprättad.

Aftonbladet har rapporterat att ett vittne hört en mängd skott avlossas.

Stor polisinsats
En större polisinsats har inletts och ett stort område är avspärrat. På torsdagsmorgonen pågick utredningsåtgärder i form av förhör och informationsinhämtning, enligt polisens händelserapportering. Under natten arbetade polisen med teknisk undersökning av de förmodade brottsplatserna.

Tilltagande brottslighet
Dödsskjutningar på öppen gata är en brottstyp som ökat kraftigt de senaste åren. Polisen har stora svårigheter att komma till rätta med denna kriminalitet. Det är ett välkänt faktum att de flesta dödsskjutningar förblir ouppklarade – relativt ofta frihetsberövas misstänkta gärningsmän i dessa ärenden för att senare släppas i brist på bevis.

Polisen är angelägen om att få tips från allmänheten om personer, fordon eller händelser som kan sättas i samband med brotten. Telefonnumret till polisen är 114 14.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *