Aktuella händelser

Velmira Fedorenko, 34, misstänks ha mördats i Avesta

Velmira Fedorenko misstänks ha blivit mördad i Avesta under den gångna helgen – men någon kropp har ännu inte anträffats. Hennes make har lämnat landet men efter att en europeisk arresteringsorder utfärdats har han kunnat gripas utomlands. Nu går polisen ut med en bild på den 34-åriga kvinnan i hopp om att få in upplysningar.

Det var efter ett lägenhetsbråk i helgen i Avesta som polis och åklagare fattade misstankar om att Velmira Fedorenko, 34 år, blivit bragd om livet av sin make.

Efter lägenhetsbråket har den 45-årige maken tagit parets bil, en vit Nissan Juke med registreringsnummer BLB140, och lämnat Sverige. Med sig tog han sitt och Velmiras barn som uppges vara i förskoleålder.

Greps inom EU
Mannen har gripits i Slovenien och nu pågår arbetet med att få hem honom till Sverige för vidare utredning. Det är ännu oklart hur den mordmisstänkte maken ställer sig till anklagelserna som riktas mot honom. Barnet är omhändertaget av slovenska myndigheter.

Polisen arbetar efter teorin att maken haft kvinnans kropp i bilen och sedan dumpat den utmed vägen. Vid tidpunkten för det förmodade brottet var familjen boende på Kungsgatan i Avesta. Under eftermiddagen har polisen i Dalarna gått ut med en bild på Velmira Fedorenko i syfte att få in upplysningar. Bilden är från 2017.

Hjälp polisen
Den som anser sig ha gjort iakttagelser av värde eller har annan information som kan gagna utredningen ombeds kontakta polisen på telefonnummer 114 14. Tips från allmänheten kan vara helt avgörande för möjligheterna att klara upp fallet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *