Media

”Efterlyst” tillbaka i höst

TV3:s populära program ”Efterlyst” är tillbaka i höst med en ny säsong – den 52:e i programmets historia. Den välkände TV-profilen Hans-Göran ”Hasse” Aro är tillbaka i rollen som programledare.
– Det ska bli fantastiskt spännande, säger han i en kommentar.

TV3:s långkörare och Sveriges kanske äldsta TV-program ”Efterlyst” är på gång med en ny säsong efter att ha legat på is i några år. Hittills har det blivit 51 säsonger sedan starten 1990 och fortfarande finns det en tro på varumärket.

Nu är dessutom Hasse Aro tillbaka som programledare efter att ha synts i TV4 sedan 2014.

Omåttligt populärt program
Enligt en beskrivande text på streamingtjänsten Viafree är programmet ”en av de riktiga klassikerna i svensk TV-historia. Inget annat program har sänts lika länge och med samma framgång i svensk kommersiell TV”.

Varje vecka ska ”Efterlyst” ha lockat över en halv miljon tittare, enligt sajten.

Nystart
Den kommande säsongen blir något av en nystart för programmet. 2014 gjordes ett försök att revitalisera konceptet genom att lämna direktsändningsformatet därhän och istället övergå till en mer diskussionsbaserad studiovariant. Den nya versionen av ”Efterlyst” blev dock inte lika uppskattad som det äldre formatet, varför den nya programidén skrotades efter två säsonger.

Att den nu pensionerade kriminologen Leif G.W. Persson lämnade ”Efterlyst” 2010 kan också ha bidragit till att intresset för TV3:s kriminalprogram minskat.

Draghjälp åt polisen
Den rutinerade programledaren Hasse Aro hoppas att nystarten ska hjälpa polisen att klara upp brott – precis som man gjort förut.

– Vi rapporterar inte bara om brottsligheten, vi bekämpar den – med er hjälp, klargör Hasse Aro.

Enligt brottsexperten Leif GW Persson – som var programmets mest kända bisittare – bidrog ”Efterlyst” till att otaliga brott kunde lösas.

Kritiseras för vänstervridning
Med åren har programmet – populariteten till trots – kommit att få en del kritik för sin politiskt korrekta linje. Det framgår bland annat av de senaste Facebook-kommentarerna som skrivits på TV-programmets officiella konto.

”Kommer man att publicera bild och signalement på efterlysta eller är det bara pixlar som efterlyses?”, lyder en sarkastiskt kommentar.

”Ska han fortsätta ljuga om etnisk bakgrund?”, skriver en annan användare på Facebook, uppenbarligen syftandes på Hasse Aro.

One Reply to “”Efterlyst” tillbaka i höst

  1. Hej, gillar detta program mycket men blir väldigt irriterad på dessa ständiga ringsignaler i bakgrunden, så irriterad att jag funderar på att inte titta vidar, tyvärr. MVH Marita

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *