Skadeståndsärenden

Blandade reaktioner på Kaj Linnas skadestånd

Kaj Linna slöt en överenskommelse med staten och fick 18 miljoner kronor sedan han friats från rånmordet i Kalamark – efter 13 år bakom lås och bom. Det rekordhöga skadeståndsbeloppet möter blandade reaktioner.

Det var den politiskt präglade tidningen Dagens Nyheter som var först med att rapportera om överenskommelsen mellan den tidigare livstidsdömde och Justitiekanslern. Förlikningen innebär att 18 miljoner kronor betalas ut till Kaj Linna.

Sedan nyheten publicerades i mars dröjde det inte länge innan reaktionerna började strömma in via sociala medier.

”Vad sägs om det dubbla?”
En av dem som menar att det tillerkända skadeståndet är alldeles för lågt är Niklas Gillström, biträdande presschef för Moderaterna. Han anser att Kaj Linna borde erhållit ytterligare 18 miljoner.

Att den frigivne förtjänade ett högt skadestånd är många ense om. Evelyn Schreiber, skribent på den agendasättande tidningen Dagens Nyheter, skrev i en färgad krönika från förra året att Kaj Linna förtjänade ”en rejäl ekonomisk gottgörelse”.

”Mördaren inte ska ha en spänn”
Alla sällar sig emellertid inte den skara som ställer sig på Kaj Linnas sida. En användare på Twitter menar att den tidigare livstidsdömde inte borde ha fått en endaste krona. Han går också till angrepp mot den grupp av journalister som gjort gemensam sak med 55-åringen.

”Jag tycker att mördaren inte ska ha en spänn och att journalister ska sluta att leka privatdetektiver speciellt vid mord”, skriver personen som genom sitt användarnamn klargör att vederbörande tänker rösta på partiet Medborgerlig samling i årets riksdagsval.

Det är oklart om Kaj Linna planerar att stämma staten och yrka på ytterligare skadestånd.

Läs också:
Kaj Linna får rekordhögt skadestånd
Högt skadestånd väntar Kaj Linna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *