Aktuella händelser Media

Många besvikna efter ”Veckans brott”-nedläggningen

”Veckans brott” är nu ett avslutat kapitel . © SVT

Kommentarerna och känslorna var många sedan det blivit känt att SVT:s kriminalmagasin ”Veckans brott” går i graven i sin nuvarande form. Sociala medier svämmas över av kommentarer från människor som uttrycker besvikelse och förvåning.
”Varför sluta med ett vinnande koncept?”, är det en tittare som frågar sig.

I sammanlagt 161 avsnitt fördelade på 16 säsonger har Camilla Kvartoft och Leif GW Persson tagit upp såväl aktuella som historiska brott. Relaterade ämnen såsom brottsbekämpning och polisiärt arbete har belysts. I tisdags meddelades emellertid att programmet skulle upphöra.

Säsongsavslutningen avslutades på ett sentimentalt vis med tillbakablickar och höjdpunkter från de år som passerat.

Det märks också att SVT:s populära kriminalmagasin berört många tittare genom åren. När säsongsavslutningen ebbat ut valde många människor att uttrycka sina känslor i sociala medier.

”Kommer kännas tomt”
Flera hundratals kommentarer har postats på kriminalmagasinets officiella Instagram-konto.

”Kommer kännas tomt, som ett eko utan er två på tisdagskvällarna!”, skriver en kvinna i en kommentar som avslutas med en symbol föreställande ett brustet hjärta.

Leif GW Perssons försäkran om att man slutar på topp har väckt reaktioner.

”Varför sluta med ett vinnande koncept?”, skriver en tittare på Instagram.

Även på microbloggen Twitter har gensvaren strömmat in.

”Va? Sista #Veckansbrott? Enormt tråkigt men ett innerligt tack till @CamillaKvartoft, professorn och redaktionen för åtta fantastiskt intressanta år. Ni kommer vara saknade i stugorna – det vågar jag garantera. Inte utan att en tår letar sig fram i ögonlocken”, skriver en uppenbart hänförd och berörd person.

Bland alla positiva omdömen finns vissa kritiska kommentarer. En och annan tittare menar att ”Veckans brott” inte förefaller ha varit helt opartiska i sin rapportering om brottsligheten i landet.

Hyllas för sin uppriktighet
Det finns också tittare som hävdar att Leif GW Persson varit betydligt mer uppriktig om sambandet mellan invandring och brottslighet – till skillnad från folkvalda makthavare.

”Tänk om politikerna kunde tala klarspråk på samma sätt”, skriver en man i en Facebook-kommentar och kallar den pensionerade kriminologen för sin ”idol”.

Läs också:
SVT lägger ned ”Veckans brott”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *