Aktuella händelser Media

SVT lägger ned ”Veckans brott”

”Veckans brott” med Leif GW Persson och Camilla Kvartoft läggs på is. © SVT

SVT lägger det populära programmet ”Veckans brott” på is – efter 16 säsonger. Anledningen uppges vara att Leif GW Persson inte vill fortsätta.
– Igår så fyllde jag 73 år och då slogs jag plötsligt av att det är väl hög tid att man börjar
 planera för sin framtid, sade Leif GW Persson i programmet.

Det första avsnittet av ”Veckans brott” sändes i oktober 2010 och totalt 161 program har kommit att visas genom åren. Tisdagens säsongsavslutning kom att bli det sista avsnittet av kriminalmagasinet.

I den sista episoden kommenterade Leif GW Persson bland annat rättegången mot Kim Walls misstänkte mördare Peter Madsen. Framåt slutet av programmet förklarade man att framgångssagan nu är all.

– Det här är inte bara det sista för säsongen utan det sista över huvud taget, förklarade den pensionerade kriminologen.

Programmet har letts av Camilla Kvartoft och Leif GW Persson. Båda var överens om vad som varit den stora behållningen under de åtta åren.

– Den stora tillgången i sammanhanget vill jag nog påstå har varit våra tittare, sade Leif GW Persson och syftade på alla tips, upplysningar och teorier som kommit in.

– Det har varit mycket berikande, menade brottsexperten.

”Veckans brott” började som ett program med inriktning på aktuella och även olösta brott i kombination med relaterade ämnen. På senare år kom programmet dock att få en mer politisk dimension med en tydlig vänsterorienterad prägel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *