Brottmål

Martin Timell åtalas för våldtäkt i badtunna

Övergreppet påstås ha ägt rum i en badtunna. © Polisen

Martin Timell har länge varit en av Sveriges mest folkkära TV-profiler. I samband med #metoo-kampanjen framkom dock uppgifter om honom som var allt annat än smickrande. En förundersökning om misstänkt våldtäkt inleddes och efter flera månaders utredning åtalas han nu.

Den 60-årige Martin Timell har sedan i höstas diskuterats flitigt – i negativ bemärkelse. Nu stundar också en våldtäktsrättegång där han riskerar flera års fängelse.

Inträffade i en badtunna
Sexualbrottet ska enligt åklagaren ha inträffat i en badtunna i samband med en fest som ägde rum någon gång i september 2008 på Martin Timells sommarställe i Stockholms skärgård.

I badtunnan ska han ha penetrerat en kvinnas underliv med sina fingrar samtidigt som han fattade ett grepp om henne.

”Martin Timell har genom våld tvingat målsäganden A att tåla en sexuell handling bestående i att han förde in sina fingrar i hennes underliv. Våldet har bestått i att Timell samtidigt som han förde in fingrarna i underlivet tryckt ned målsägande A:s höft och därefter hållit i/fast henne”, skriver åklagaren i sin stämningsansökan.

Det var först i oktober 2017 som kvinnan valde att polisanmäla händelsen.

Nekar till brott
Martin Timell förnekar att han gjort sig skyldig till något sexuellt övergrepp.

– Han förnekar allt det som om möjligt kommer ligga honom till last, säger hans försvarsadvokat Hanna Lindblom till SVT Nyheter.

I polisförhör har TV-profilen gått med på att han kan ha rört vid kvinnan av ”misstag”, enligt kvällstidningen Expressen.

Flera vittnen
Förutom förhör med den tilltalade Martin Timell och målsäganden åberopar åklagaren också vittnesförhör med sju andra personer, bland annat målsägandens dåvarande pojkvän. Åklagaren anser att vittnesuppgifterna ger stöd åt kvinnans berättelse om händelsen.

När huvudförhandlingen i målet kommer äga rum är ännu oklart. Åklagaren anser att domstolen bör sätta ut rättegången med ”viss skyndsamhet”.

Attunda tingsrätts målnummer är B 11119-17.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *