Brottmål

Mordåtalad 21-åring inte psykiskt sjuk

Den 21-årige mannen som åtalats för soprumsmordet i Norsjö lider inte av en allvarlig psykisk störning. Det visar en liten sinnesundersökning som den mordåtalade mannen genomgått. Skulle 21-åringen dömas för gärningen väntar sannolikt ett långt fängelsestraff.

Intyget inkom till Skellefteå tingsrätt under måndagen och är undertecknat av Lennart Gustafsson, specialist i allmänpsykiatri och rättspsykiatri. Paragraf 7-utredningen inhämtades av domstolen eftersom rätten ville få ytterligare klarhet i den mordåtalade 21-åringens psykiska tillstånd.

Intyget visar att 21-åringen inte bedöms ha begått gärningen under påverkan av en allvarlig psykisk störning. Han bedöms heller inte lida av någon allvarlig psykisk störning vid undersökningstillfället.

Rättsmedicinalverkets rättspsykiatriska undersökningsenheter genomför årligen cirka 1 300 paragraf 7-undersökningar.

Härnäst i processen väntar slutpläderingar i påföljdsfrågan. Åklagaren har redan förklarat att det finns flera försvårande omständigheter.

Eftersom 21-åringen inte bedöms lida av någon allvarlig psykisk sjukdom innebär det att rättegången om soprumsmordet kan avslutas idag.

Läs också:
”Mördad i ett soprum på sin egen gata” – rättegång om soprumsmordet mot sitt slut
”Mycket blod i rummet” – läs polisredogörelserna om soprumsmordet
Andra rättegångsdagen om soprumsmordet i Norsjö
Helga, 89, mördades i ett soprum – läs slutförhöret med den åtalade 21-åringen
Åtal väckt för åldringsmord i Norsjö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *