Kriminalhistoria

Olösta mordfallet i Boden – läs polisanmälan här

Polisens bedriver ingen aktiv mordutredning längre. © Crimecentral

Fred Karlsson, 51 år, knivskars till döds i Boden för 16 år sedan. Brottet uppdagades snabbt och två misstänkta kunde gripas. Trots detta så förblev fallet olöst. Här kan du ta del av polisens anmälan om mordet som Crimecentral har begärt ut.

Det var på kvällen den 18 april 2002 som polis och ambulans fick larm om knivdådet på Snorres gränd i den norrbottniska staden Boden.

På plats finns den knivskadade Fred Karlsson som inledningsvis saknar puls och andning. Blåljuspersonal lyckas emellertid få liv i honom och han förs till sjukhus.

Offret var vid liv ett par veckor efter det dödliga knivvåldet men avled senare. Brottsrubriceringen var inledningsvis försök till mord men ändrades därefter till mord.

Knivskars till döds
När polis kom till platsen antog man att brottet ägt rum på annan plats, varför man började undersöka området mer noggrant. Ett närliggande hyreshus visade sig vara intressant i sammanhanget.

Blodspår i fastigheten gjorde att polisens intresse riktades mot en viss lägenhet och det fattades beslut om att man skulle ta sig in i den. Det kom även att utföras kriminalteknisk undersökning i lägenheten.

Fanns två misstänkta
Av polisens anmälan framgår att en man och en kvinna – som var misstänkta – anträffades i aktuell lägenhet. När polisen tog sig in i bostaden låg mannen och kvinnan och sov – båda var dessutom utan kläder. Paret greps och blev sedermera häktade. Utredningen gick dock inte att slutföra och de båda avskrevs från förundersökningen i brist på bevis.

Mannen avled i december 2011 vid en ålder av 66 år.

Läs polisens anmälan
Följ denna länk för att ta del av den polisanmälan som upprättades i samband med att mordfallet i Boden uppdagades.

Crimecentral har valt att maskera namnet på kvinnan som i polisanmälan omnämns som lägenhetsinnehavare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *