Aktuella händelser

En död och en skadad efter explosion – polisen visar upp handgranatstypen

Polisen vill ha in uppgifter från allmänheten. © Polisen

En man miste livet och en kvinna skadades vid ett sprängdåd som tros ha orsakats av en handgranat. Ännu är ingen person gripen för dådet. Polisen går nu ut med en bild på den förmodade handgranatstypen för att få in vittnesuppgifter och annan information.

Det var vid 11:00-tiden i söndags som en man, 63 år, och en kvinna, 45 år, befann sig i närheten av tunnelbanestationen i Vårby gård. Mannen hade av allt att döma tagit upp handgranaten från marken, varpå den exploderade. Offret fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Kvinnan skadades också av detonationen men klarade sig med livet i behåll. Hon vårdas dock fortfarande på sjukhus för sina skador.

Ingen person ska ännu vara gripen för sprängdådet.

Lars Bröms är kriminalpolisinsatschef vid polisen i Stockholm och förklarar i ett pressmeddelande att polisen vill ha in uppgifter från allmänheten.

– Någon kanske såg en handgranat på platsen innan explosionen eller har andra iakttagelser från området som kan vara av vikt för polisens arbete. Alla typer av avvikande iakttagelser och information rörande händelsen i Vårby gård är av intresse, säger Lars Bröms i pressmeddelandet.

Polisen rubricerar händelsen som mord respektive allmänfarlig ödeläggelse. Bortsett från arbetet med förundersökningen arbetar polisen också med trygghetsskapande åtgärder. Myndigheten kommer öka sin närvaro och synlighet i Vårby gård under en tid framöver.

Den som vet någonting om dådet ombeds kontakta polisen direkt på plats eller via telefon på nummer 114 14.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *