Kriminalhistoria

Kristina, 46, slogs ihjäl på sin arbetsplats – läs polisens anmälan om hotellmordet här

Det har gått 20 år sedan mordet på Wisby Hotell där en nattportier slogs ihjäl efter att ha överraskat en eller flera inbrottstjuvar. Polisen har ännu inte gett upp hoppet om en lösning – men den långa tidsutdräkten talar inte för att någon kommer kunna lagföras för dådet. Här kan du ta del av den polisanmälan i ärendet som Crimecentral tidigare begärt ut.

Av polisens egen anmälan framgår att en hotellanställd kom till Wisby Hotell vid 05:45 på torsdagsmorgonen den 12 december 1996. Han lade märke till att Kristina Olofsson inte fanns i receptionen. Kort därefter återfann han den döda kroppen efter henne i en korridor i den administrativa avdelningen av hotellet. Polisen kallas till Wisby Hotell och agerar snabbt – vid sextiden på morgonen är fyra poliser på plats och jakten på gärningsmannen eller gärningsmännen inleds.

När anmälan begärdes ut meddelade kriminalkommissarie Magnus Frank att några delar hade strukits över med hänvisning till förundersökningssekretess. Det verkar i huvudsak röra sig om information som finns antecknad om förhållandena på brottsplatsen. Bland annat nämns ingenting om mordvapnet – bultsaxen – som återfanns på brottsplatsen.

Genom att klicka på denna länk kan du läsa samt ladda hem den tvåsidiga polisanmälan om hotellmordet som upprättades på torsdagsmorgonen den 12 december 1996. Crimecentral har valt att maskera namnet på den servitör som hittade mordoffret.

Läs också:
Hotellmordet fortfarande olöst efter 20 år

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *