Brottmål

Rättegång avslutad om mord och försök till mord i Onsala

Ett av de vapen som 40-åringen använde sig av. © Polisen
Ett av de vapen som 40-åringen använde sig av. © Polisen

Med stort mått av brutalitet berövades en 39-årig man livet i Onsala i samband med en middagsbjudning. Kort därefter utsattes ett grannpar för omfattande våld i sitt hem. Rättegången mot den tilltalade, en 40-årig man, är avslutad och nästa vecka kommer domen i målet.

Åtalet väcktes i april av kammaråklagare Ann-Christin Claesson och förra veckan avslutades huvudförhandlingen i målet. 40-åringen åtalades för mord och två fall av försök till mord. Under tre dagar höll Varbergs tingsrätt sin huvudförhandling och den 26 maj klockan 14:00 blir domen offentlig.

Mord i bostaden samt mordförsök hos grannpar
Den tilltalade ska enligt åtalet ha inlett vansinneskvällen med att knivhugga sitt första offer – en jämnårig barndomskamrat – till döds genom knivhugg i bröstet. Därefter ska han ha gått över till ett par i grannskapet och försökt beröva en kvinna livet genom yx- och knivhugg som träffat i huvudet samt på kroppen. Även mannen i paret fick utstå samma våldshandlingar och även han riskerade att avlida enligt åtalet.

Oklart motiv
Vad som fick 40-åringen att genomföra våldshandlingarna är något som förundersökningen inte kan besvara definitivt – klart är dock att mannen har haft en del psykiska besvär. 40-åringen är svensk och född i Hallands län.

Det är dock inte första gången som döden slagit till i Onsala i Kungsbacka. För 26 år sedan angreps ett äldre par i sin bostad. Både mannen och kvinnan miste livet och dubbelmordet – som fortfarande är ouppklarat – har kommit att bli mycket omskrivet genom åren.

Målnumret är B 2534-15 vid Varbergs tingsrätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *