Brottmål

Halvårslångt fängelsestraff för ”mobilblottare”

Sex månaders fängelse för ett 20-tal sexuella ofredanden och 155 000 kronor i skadestånd. Det blev utfallet i tingsrätten för den 32-årige man som bedöms skyldig till att ha blottat sig för en mängd barn i Stockholm och Huddinge.

Crimecentral har tidigare skrivit om den 32-årige mannen från Nicaragua som åtalades för att ha ofredat en mängd barn sexuellt genom att huvudsakligen visa upp nakebilder på sig själv med sin mobiltelefon. Stockholms tingsrätt meddelade dom i torsdags förra veckan och det var i allt väsentligt åklagaren som rönte framgång i den juridiska processen. Mannens invändningar mot bevisningen lämnas i de allra flesta fallen utan avseenden.

Totalt stod mannen åtalad för 23 fall av sexuellt ofredande begångna mellan maj 2014 till och med december 2015. Stockholms tingsrätt är dock bara beredd att döma ”mobilblottaren” för 20 fall av sexuellt ofredande – tre åtalspunkter ogillas med hänvisning till bristande bevisning. Bland annat godtar man ett påstående om att DNA-bevis kan komma från en nära släkting till den åtalade – motbevisning på den punkten saknas, enligt tingsrätten.

Åklagaren framställde aldrig något yrkande om utvisning och domstolen aktualiserade inte frågan på eget initiativ.

Målet har målnummer B 16104-15 vid Stockholms tingsrätt.

Läs också:
Rättegång mot ”mobilblottare” inleds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *