Brottmål

24-åring omhäktad för Helsingborgsmord

mord_helsingborg_malmogatan_2016
Mordoffret anträffades utmed Malmögatan. © Crimecentral

Det blev 14 dagars omhäktning för den 24-årige man som är misstänkt för att ha knivdödat sin kamrat på Malmögatan i Helsingborg förra månaden. Det beslutade tingsrätten idag.

Larmet inkom till polisen natten mot tisdagen den 23 februari. Strax innan hade en man i 20-årsåldern knivhuggits i bröstkorgen och avlidit av sina skador. Den misstänkte 24-åringen tog kontakt med polisen och förklarade att hans kamrat låg knivskuren på Malmögatan. På den utpekade platsen anträffades den avlidna personen. Offrets kamrat som larmade polisen togs med till förhör och blev senare under natten anhållen som misstänkt för dådet.

Mord och andra våldsamheter
När mannen skulle förhöras av myndigheten om sina förehavanden och sin kännedom om vad offret råkat ut för blev han plötsligt våldsam. Han fattade tag om en datorskärm och slängde den mot förhörsledaren. I tumultet som uppstod riktade mannen även slag och dödshot mot samme förhörsledare. Detta gjorde att nya brottsmisstankar uppstod: våld mot tjänsteman samt hot mot tjänsteman. Misstanke om ringa narkotikabrott aktualiserades också.

Mordmisstänkte mannen tidigare brottsoffer
24-åringen är svensk och född i Skåne och har tidigare förekommit i domstolssammanhang. Han är för närvarande skriven i Ödåkra och har tidigare fått pröva på hur det känns att vara brottsoffer vid ett våldsdåd. 2013 hamnade han och en annan jämnårig man, även han från Ödåkra, i konflikt med varandra i en lägenhet och 24-åringen fick ett knivhugg i bålen. Gärningsmannen – som även han var brottsbelastad – hävdade nödvärn men dömdes för grov misshandel till skyddstillsyn.

Accepterar omhäktningsperiod
Åklagaren ansåg sig ha tillräckligt starka bevis för att motivera förlängd åtalstid – och 24-åringen accepterade detta utan att kräva en omhäktningsförhandling. Huruvida han förnekar mordet är dock oklart men utredningen fortlöper.

Åtalet ska vara väckt senast den 25 mars klockan 11:00.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *