Brottmål

Återfallsförbrytare frihetsberövad i Skellefteå – misstänks för grova brott

25-åringen häktades av Skellefteå tingsrätt. © Crimecentral
25-åringen häktades av Skellefteå tingsrätt. © Crimecentral

Ett grovt rån och ett vapenbrott som också rubriceras som grovt. Det är vad polis och åklagare misstänker att en nu häktad 25-årig man från Skellefteå begått. Nu pågår utredning för att få klarhet i mannens brottsliga förehavanden.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för grovt rån och grovt vapenbrott. Tingsrätten häktade honom förra veckan fram till och med den 1 mars 13:00. Senast då måste åtalet vara väckt men det är sannolikt att åklagaren i ärendet kommer begära mera tid för att slutföra förundersökningen.

Enligt medieuppgifter ska det grova rånet ha inträffat i januari 2016 i Skelleftehamn och varit riktat mot ett par privatpersoner. Misstankarna om det grova vapenbrottet ska ha uppdagats i samband med att mannen greps i Skellefteå för en dryg vecka sedan. Därtill kommer misstankar om förberedelse till mord men dessa underkändes av tingsrätten.

25-åringen bor i det socialt utsatta bostadsområdet Anderstorp i Skellefteå och har en lång historia av missbruk och brottslighet bakom sig. Den senaste domen han fick kom i fjol och gällde ett misshandelsfall. Den gången fick han en månads fängelse för att ha slagit sin ett år yngre fru samt bitit henne.

2014 föll en annan dom mot mannen där han lagfördes för grovt vapenbrott, grov stöld, skadegörelse samt tre fall av olaga hot. Påföljden blev skyddstillsyn för att han skulle få en chans att komma till rätta med sitt destruktiva leverne. Men han klarade inte av att genomgå behandlingen vilket fick till följd att tingsrätten omvandlade påföljden till ett sju månader långt fängelsestraff istället.

Skulle den brottsbelastade mannen dömas för de förbrytelser han nu misstänks för riskerar han ett långt fängelsestraff. Det pågående målet mot 25-åringen har målnummer B 189-16 vid Skellefteå tingsrätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *