Rättegångar

Rättegång mot ”mobilblottare” inleds

Idag har tingsrätten i Stockholm inlett rättegången mot den 32-årige man som står åtalad för en stor mängd av sexuella ofredanden mot barn. Mannen ska enligt åklagaren ha visat upp nakenbilder på sig själv med sin mobiltelefon.

Åtalspunkterna är minst sagt många i den stämningsansökan som kammaråklagare Daniel Suneson ingett till Stockholms tingsrätt. 32-åringen, som härstammar från Nicaragua, står åtalad för 23 fall av sexuellt ofredande. Under samtliga åtalspunkter anges att det är barn, det yngsta blott fyra år, som blivit utsatta för ”mobilblottaren”.

Det första brottet begicks i maj 2014 och det sista bara ett par dagar innan 32-åringen greps i centrala Stockholm på Södermalm i december 2015.

Tillvägagångssättet har av allt att döma varit likvärdigt vid de allra flesta åtalspunkterna. En åtalspunkt skiljer sig dock åt på det sättet att den åtalade mannen onanerat framför två små barn. Vid det tillfälle ska han inte ha visat några bilder med mobiltelefonen.

Åtta huvudförhandlingsdagar är inbokade och åklagarens tanke är att fem brottsoffren per dag ska redogöra för sina upplevelser. Därtill kommer en dag som ska avsättas för pläderingar samt genomgång av personalia. En extradag finns också inbokad i reserv.

Den åtalade mannen har enligt uppgift bara vistats i Sverige under något år och är således inte svensk medborgare. Trots den omfattande brottsligheten har åklagaren ändå inte valt att framställa något yrkande om att mannen ska utvisas från riket, enligt stämningsansökan. Åklagaren har dock möjlighet att framställa detta under huvudförhandlingen.

Målet har målnummer B 16104-15 vid Stockholms tingsrätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *