Brottmål

Åtal för Malmömord drar allt närmare

I mitten av juni i fjol blev en medelålders man bragd om livet i en lägenhet i Malmö. Mordvapnet ska enligt uppgift ha varit en kniv och två mordmisstänkta personer, en 34-årig kvinna och en 33-årig man, kunde gripas samma månad. Nu är utredningen snart avslutad och ett åtal är därmed nära.

Mannen och kvinnan har suttit häktade i drygt sju månader och enligt uppgift nekar de båda till knivmordet. Om de skyller våldsdådet på varandra är dock oklart.

Crimecentral har i januari talat med den åklagare som ansvarar för ärendet, kammaråklagare Lisa Åberg, och hon har informerat om att slutdelgivningen av polisutredningen skulle påbörjas i februari. Därefter skulle det finnas planer på att lämna in åtalet i början av våren.

Av allt att döma kommer de båda att åtalas för att ha begått mordet tillsammans och i samförstånd. Utredningen har dock varit svår, vilket den långa häktningstiden vittnar om.

Kvinnan förekommer inte i belastningsregistret men mannen har ett avsnitt där som gäller en ringa misshandelsdom han fick för ett par år sedan. Den domen, som resulterade i dagsböter, prövades inte av hovrätten.

Mordmålet har målnummer B 5060-15 vid Malmö tingsrätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *