Brottmål

35-årig kvinna åtalas för Östersundsmord

Kniven som användes vid brottet.
Kniven som användes vid brottet. © Polisen

Med grovt våld tog den 35-åriga kvinnan sin vän – en 43-årig man – av daga en oktoberkväll för drygt tre månader sedan. Nu åtalas hon för mord vid Östersunds tingsrätt.

Kvinnan larmade själv polisen till brottsplatsen efter att hon begick våldsdådet i höstas. Enligt den stämningsansökan som lämnats in till tingsrätten idag har kvinnan knivdödat mannen genom att upprepade gånger sticka eller hugga honom med en kniv i bröstet, ryggen och armen. Brottet inträffade 17 oktober 2015 på Frösövägen inom Östersunds kommun.

Huvudförhandlingen förväntas pågå under två dagar och förutom den mordåtalade kvinnan kommer tio personer till att höras under den kommande rättegången. Ett flertal vittnen kommer bland annat att berätta om relationen mellan den 35-åriga kvinnan och hennes offer. Tre målsägandeförhör kommer också att aktualiseras.

Den mordåtalade kvinnan har enligt förundersökningen haft en del psykiska problem och även blivit sexuellt utnyttjad i ung ålder. Sökningar som kvinnan ska ha gjort på Google kan tolkas som att hon hade planer på att beröva mannen livet.

Hon har under hela polisutredningen varit öppen med vad hon har gjort men hon har inte erkänt sig skyldig till mord – försvaret menar att rubriceringen är felaktig.

Skulle kvinnan dömas för mord riskerar hon livstids fängelse.

Mordmålet har målnummer B 2442-15 hos Östersunds tingsrätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *