Brottmål

45-åring häktad för knivdråp i Malmö – utredning pågår

Ett fall av dödligt våld inträffade i en lägenhet i stadsdelen Limhamn i Malmö för någon vecka sedan. Polisen fick larm om händelsen och en 45-åring man greps på brottsplatsen. Mannen som berövades livet med kniv ska ha varit 56 år gammal och bekant med 45-åringen. Den knivhuggne mannen var inledningsvis svårt skadad, men vid liv, och polisen upprättade därför en anmälan om grov misshandel. Men efter att mannen avlidit på sjukhus av sina skador så rubricerades ärendet om till mord.

Den frihetsberövade mannen är i nuläget häktad, på sannolika skäl, misstänkt för våldsdådet – som häktningsdomstolen rubricerade som dråp – och utredningen pågår. Av utdrag framgår att den brottsmisstänkte mannen upprepade gånger genom åren gjort sig skyldig till olika brott.

Den senaste domen som 45-åringen fått av Malmö tingsrätt kom för två år sedan. Han åtalades vid det tillfället för grovt rån efter att ha rånat en matvarubutik med en kniv. Han dömdes dock för rån av normalgraden till fängelse i två år och tre månader. Domen kom inte att överklagas. Det utdömda fängelsestraffet ska han ha blivit frigiven från 21 juni 2015, enligt Kriminalvården.

Återfallsförbrytaren är inte född i Sverige utan har invandrat från Jugoslavien på 70-talet, enligt Skatteverket.

Nu riskerar 45-åringen att få sitt längsta fängelsestraff någonsin – straffen för grova våldsbrott har nämligen skärpts under senare år.

Målnumret för dråpmålet hos Malmö tingsrätt är B 404-16.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *